Шановний Володимир Володимировичу.

За останній час керівником ДП "ММТП" Олійником О.О. відносно працівників  Маріупольського порту , членів  нашої профспілки, було проведено, та проводяться до теперішнього часу ряд "специфічних акцій" пов`язаними з недопуском їх до роботи (Є.Горбань), звільненням (В.Шабаліна, начальника 1 району, який пропрацював  в порту 38 років, та має декілька подяк та нагороджень від міністерства, звільнений за 4 місяці до виходу на пенсію ), наданням "висмоктаним із пальців" доганам ( В.Шабалін - 2 догани,В.Божко - 2 догани, А.Глєбову - розпорядження про ненадання премії в розмірі 100%, та подання до виборного органу профспілки  паперів на отримання згоди  про покарання 2 доганами). За отриманою інформацією, ведеться підбурення, через в.о. начальника района В.Покрови та в.о.  бригадира В. Скринніка про збори бригади докерів, що до виключення О.Гусак із  бригади, а по суті психологічного кожнодневного тиску (не надання, тим же, Покровою вільного часу, на  виконання громадських обов`язків пов`язаних з профспілковою роботою, відмова в підпису заяви на відпустку за "свій рахунок", порівняно з іншими, та подібне, коли одні члени бригади із-за відсутності роботи , йшли до дому, а Гусак, за вказівкою Д.Покрови залишали на роботі, що свідчить про дискримінацію та грубе порушення трудового законодавства. Таке ж відношення  Покрови є і до Глєбова). За останній час ми отримали декілька цікавих документів та повідомлень і зрозуміли, що це "цькування" проводиться, як відповідь на відкриті карні справи, розслідування НАБУ та НАЗК. Цим діям є й інше пояснення: Шабалін В.Л., .Божко В.С., були конкурсантами в другому турі, а Гусак О.В.  фіналістом конкурсу на посаду директора ДП "ММТП". Таким чином Олійник  "зводить рахунки"  зі своїми опонентами розуміючи, що йому все  дозволено і "покровителі" його дії тільки схвалюють. Хочемо Вам також повідомити, що ця людина настільки боязка, що всі накази, які мають явне порушення Законодавства він надавав підписувати своєму заступнику Балану Ю.В., коли той був т.в.о. директора ДП "ММТП"
  Звертаючись до Вас ми надіємося, що Ви все ж таки знайдете час та відповісте нам чому в.о директора ДЕРЖАВНОГО  підприємства, підконтрольного Міністерству інфраструктури України може нехтувати Законами, включаючи й Закон "Про запобігання корупції"  (рішення виборного органу профспілки від 17.10.2021 року, разом з 30 файлами доказів ми надали в канцелярію міністерства 23.10.17 року)? Чому міністерство інфраструктури не звертало уваги на закупівлю товарів по завищеним цінам (викрутки по 530 гривень, плоскогубці по 1400); про перерахування мільйонів коштів  на рахунки фірм, що виплачують своїм робітникам зарплатню в конвертах, саме за ті роботи, які порт міг робити своїми силами; на закупівлю обладнання , що не
використовувалось ні хвилини (грейфера ціною в 400 тисяч) і багато, багато  іншого.

Чекаємо на відповідь.

(копія Генеральному Прокурору та Прем`єр-Міністру України)

В настоящее время расследуется:

По факту притеснения профсоюза уголовное делопроизводство
№42021051290000056 от 13.05.2021 года ст.170 УПК У

По фактам грубого нарушения законодательства
№420117051290000094 от 11.09.2021  Ст172 УПК У.